Benvinguts! Wellcome!

Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO.
Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.

dilluns, 20 de febrer del 2012

REPRESENTACIÓ DE LA FIGURA HUMANA I: EL RETRAT. 4t ESO

Després d'unes quantes setmanes practicant el kirigami, construint estructures tridimensionals i elaborant unes precioses cortines de taps de plàstic, ha arribat el moment d'endinsar-nos en els secrets del dibuix artístic.
Una de les activitats més complexes és la representació de la figura humana. Dibuixar el cos humà és difícil i requereix molta pràctica. Però, com en moltes coses d'aquesta vida, podem trobar una sèrie de "trucs" que ens facilitaran l'aprenentatge. Aquests trucs es basen principalment en conèixer les proporcions del cos humà. Tot i que cada persona és diferent, el nostre cos comparteix unes proporcions bastant semblants que cal tenir en compte a l'hora de dibuixar. Oi que, moltes vegades, quan heu intentat dibuixar un cos o una cara us ha sortit desproporcionat? En el cas del rostre, o bé els ulls eren massa grans, o la boca massa petita, o el nas es trobava massa amunt...

Craig Nelson, Academy of Art University, San Francisco
 
Abans d'introduir-nos de ple en el retrat artístic, us deixo uns enllaços.  Es tracta d'aplicacions que trobem a la xarxa i que ens permetran jugar amb el rostre i les seves característiques:
  • Flash face: hi podem fer retrats, guardar-los i imprimir-los. Fixeu-vos en la importància de mantenir les proporcions!
  •  Portrait Illustration Maker. Fes el teu "avatar" o icona.  Selecciona com vols els cabells, els ulls, la boca... Quan hagis acabat, guarda'l utilitzant l'opció "guardar imatge" i envia-me'l per correu electrònic.
Com que començarem pel rostre i el retrat, aquí us deixo un tutorial (en anglès), que ens ensenya com dibuixar una cara.

En aquest vídeo (en castellà) podeu veure pas a pas com es dibuixa un rostre a partir de les proporcions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada