Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO. Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.
The students of 4t of primària painted a composition of Paul Klee: Clown.
They chose different wax crayons colors depending on the feeling they wanted to express: happiness, sadness, fear, surprise, coldness, etc.
For example, if they wanted to express happiness, they chose colors as red, yellow, green, purple…. In case they preferred a scared clown they chose red, black and white wax crayons among others.
The final compositions are very colorful because it’s a mixture of many colors. Do you like them?
The students of 4t of primària made some
landscape murals using a very original technique. Firstly, they cut down some
pieces of cardboard of different sizes. Then, they used the edges of them to
deep into the paint and draw the pictures. By moving the cardboard upwards,
downwards or diagonally, the made very concrete objects: roofs, walls, windows,
trees, clouds, ducks, parrots….Every group of 3 or 4 students chose a different
landscape: tropical forest, sunrise, jungle, winter forest, cloudy day…
After two weeks of hard work, they got some
original landscapes. Do you like them?
The
students in 5è made a haunted castle watercolor
painting. Firstly, they drew a dark castle in the middle of
the cardboard surrounded by dark trees, bats and clouds. Secondly, to paint the
compositions, they used quite a lot of water so that the ink from the felt-tip
pens could spread a bit. Doing this they created a haunted atmosphere.
After some weeks working in calendars, we're going to finish the term making a pop-up Christmas card. I took it from Robert Sabuda's webpage and made some changes, mainly cutting some stars and using coloured cardboard.
HOW TO DO IT
1. Download the templates and print them onto heavy paper or cardboard.
Finalment, després de bastantes setmanes de feina, hem penjat la decoració nadalenca que aquest any ha preparat cada escola de Torelló.
Us faig cinc cèntims del procés.
A mitjans d'octubre l'ajuntament va reunir les escoles del poble per tal d'encarregar-nos la decoració d'una plaça. Quin encàrrec!, vam exclamar tot el claustre en pes. Sí, es tractava d'escollir una de les places del poble i, utilitzant materials reciclats, fer-ne la decoració nadalenca. Una feinada, sí senyor, que no havíem planificat de cap manera, s'immiscuïa enmig del curriculum i havíem d'enllestir en menys de 2 mesos.
Com que l'any passat havia construit unes cortines de taps amb els alumnes de 4t d'ESO, vaig suggerir que podríem utiltizar la mateixa tècnica per simular una nevada de taps blancs i blaus. Es tractava de convertir la plaça en un paisatge d'hivern, nevat o glaçat. Es va proposar muntar arbres de nadal amb materials reciclats, i l'Àngels va fer una tasca increïble de cerca de models per internet (beneïda xarxa!).
Pel que fa a la ubicació, en un principi ens havíem decidit per la Placeta d'en Pujol (altrament coneguda com a plaça dels taxis), però després de consultar-ho amb el coixí vam declinar la idea, ja que ens arriscàvem a ser envaïts per la xurreria ambulant (mai absent en aquestes dates) i pel campament reial del 5 de gener.
En una primera inspecció ocular, la comissió que es va formar (l'Àngels, l'Anna, l'Esther, la Jordina i jo, i perdoneu si m'oblido d'algú), va confirmar que la Placeta no s'adeia amb els nostres objectius i, tot rumiant com penjaríem la pluja de taps dels porxos de la segona opció, la Plaça Vella, vam descobrir la infrautilitzada Plaça de Mn. Cinto Verdaguer, amb una magnífica farola plantada al mig que faria les delícies de les nostres cortines.
A continuació calia començar a recollir material. Ampolles, garrafes, taps de tota mena... Hem d'agrair la col·laboració de les famílies, que ens van literalment colgar de plàstic. Un dels pares de l'AMPA, que és fuster, va construir les estructures de fusta que seríen els esquelets dels arbres. I apa, vinga, a passar estones al taller enfilant taps i enfilant ampolles. Tothom ha tingut feina, des dels més menuts d'Infantil fins als de 4t d'ESO.
Finalment, ha arribat el matí gèlid de l'11 de desembre. Teníem la brigada municipal a la nostra disposició (amb grua inclosa) per procedir al muntage. Ens hem passat tot el matí lligant els fils de les cortines (maleïts embolics!) i muntant els arbres. Quin fred que hem passat!
El resultat final, com podeu comprovar, és espectacular. Estem més que orgullosos de la feina feta. I el millor de tot és que hem compartit estones amb les i els alumnes, les mares i els pares, mestres i professors: HEM FET ESCOLA.
The students of 5è drew a portrait of one of
their classmates using only a pencil.
It was not an easy task because they had to be
very concentrate to make the portrait as close as possible to reality. The
model had to be calm and relaxed because the partner had to observe very
carefully every detail of the face. When the first portrait was finished, the
model turned into a painter and vice versa.
After working on this task for several weeks,
the results were quite satisfactory.