Benvinguts! Wellcome!

Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO.
Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.

divendres, 21 de juny del 2013

PETITA HISTÒRIA DE 125 ANYS D'ESCOLA: 8 CONTES. 1r ESO

S'acaba el curs i finalment podem mostrar els treballs sobre els 125 anys d'història de l'Escola Rocaprevera que han fet els alumnes de 1r d'ESO.

Es tracta d'un projecte pluridisciplinari que hem portat a terme des de les àrees d'Educació Visual i Plàstica, Informàtica i l'optativa Revista.

Hi hem treballat durant tot el tercer trimestre.  A grans trets, es tractava del següent:

  1. En petits grups, els alumnes havien de fer una cerca sobre la història de l'Escola Rocaprevera, des de la seva fundació el 1888 fins l'actualitat.  Tenien a la seva disposició un guió de treball i un munt d'informació, des de llibres d'història local fins a webs, documentació d'arxiu, etc.  Cada grup s'havia de centrar en una fase determinada de la història de l'escola.
  2. Cada grup havia de presentar davant la classe els resultats de la seva cerca.  Així tothom tenia la informació necessària per a configurar la història completa de l'escola.
  3. A partir d'aquí, es tractava que cada grup creés un personatge fantàstic que s'imaginaven que feia 125 anys que vivia en algun indret de l'escola.  Havien de descriure el personatge (característiques físiques, psicològiques, lloc on viu, com interacciona amb l'entorn, etc) i dibuixar-lo.
  4. Una vegada escollit el personatge, havien de construir un conte del qual aquest n'és el protagonista.  Calia presentar el conte per escrit.
  5. Il·lustració del conte.  Abans de fer la il·lustració definitiva, calia fer un storyboard, escollir quin tipus d'il·lustracions i tècniques utilitzarien, maquetar-lo, etc.
  6. Finalment, s'ha hagut de digitalitzar el conte i penjar-lo a calameo.

Podeu veure la webquest a partir de la qual s'ha elaborat el treball aquí.

Aquí us deixem els resultats.  Ha estat un procés lent i costós, amb moltíssimes dificultats a l'hora de situar-nos en el context històric (l'escola republicana, la Guerra Civil, el Franquisme, l'arribada de la Democràcia...) i incorporar-hi les diferents etapes que ha viscut l'escola (els germans maristes, l'escola franquista, les primeres colònies, la coeducació...).  L'esforç creatiu que hem demanat als alumnes per ta de crear un personatge i fer-ne un conte no sempre ha donat els resultats esperats, com també algunes històries divertides i enginyoses han "perdut" una mica a l'hora d'il·lustrar-les.
Veureu que les narracions són diverses, algunes amb imperfeccions històriques (què hi farem).  Hi ha qui ha utilitzat molt l'ordinador per il·lustrar-les, i qui s'ha decantat per tècniques més manuals, però pensem que totes tenen la seva gràcia.

Enhorabona a tothom! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada