Benvinguts! Wellcome!

Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO.
Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.

dilluns, 5 de març del 2012

REPRESENTACIÓ DE LA FIGURA HUMANA I : ELS ULLS. 4t D'ESO

Dibuixar els ulls, encara que pugui semblar molt complicat, no té cap secret.  Tot es basa en una bona observació i, evidentment, EN moltes hores de pràctica.
En aquest post us deixo unes indicacions que us poden ser d'utilitat.  Les he manllevades del bloc Dibujo al Natural, de l'Escuela Nacional de Bellas Artes de Honduras. 

DIBUIXANT ELS ULLS

Abans de començar, convé conèixer l'estructura anatòmica de l'ull.  Heus aquí un esquema:
La majoria de persones tenim els ulls d'una forma més o menys oval.  A vegades pot ser més arrodonida, i d'altres més allargada o ametllada.  Per començar, però pot ser útil dibuixar un òval:

A continuació marcarem el llagrimal i intentarem donar-li la forma real:


 Podem dibuixar les pestanyes, tenint en compte que amb poques n'hi ha prou.  Si en dibuixem massa perdrem realisme.  Les pestanyes cal dibuixar-les amb un traç lleuger però segur:
Ja podem situar la nineta i l'iris.  Compte!  La nineta no es veu gairebé mai completament.  Per tant, no dibuixarem un cercle sencer, sinó que farem que s'amagui sota la parpella superior:
Per acabar, pintarem iris i nineta, amb el punt de llum respectiu que ens ajudarà a donar-li vida i realisme.  Hi afegirem les "bosses" o arrugues que puguin fer les parpelles inferior i superior.  Finalment, utilitzeu un llapis de mina tova (2B) per definir les ombres.
Ah, i no oblideu les pestanyes, un element que ens dóna molta personalitat!

I la làmina que utilitzarem a classe per anar practicant:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada