Benvinguts! Wellcome!

Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO.
Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.

dijous, 8 de març del 2012

REPRESENTACIÓ DE LA FIGURA HUMANA I: LA BOCA. 4t ESO

La boca és un dels elements més expressius del rostre.  Si volem aconseguir que el nostre retrat tingui una semblança amb la persona real, cal que tinguem molta cura en dibuixar la forma dels llavis.
Per començar, hem de pensar que la boca amaga les dents sota seu, i que la dentadura té una forma més o menys cilíndrica.  Podríem dir que té la forma d'una llauna de tonyina inflada.  Els llavis no són plans, sinó que són empesos cap enfora per les dents.


 Vegeu com aquesta "llauna inflada" afecta la forma dels llavis:

Els llavis tenen dues parts diferenciades:
  1. El llavi superior: sol ser més prim que el llavi inferior, i és molt característic de cada persona.  Just a la meitat del llavi, sota el nas, trobem dues "muntanyetes" anomenades "filtrum".  Heu de tenir-les en compte a l'hora de dibuixar.  El llavi superior moltes vegades queda enfosquit per les ombres.
  2. El llavi inferior: sol ser més gran i musculós, a vegades molt carnós. Així com el llavi superior sol quedar més o menys enfosquit, en l'inferior sempre sol haver-hi un punt de llum o brillantor.  També cal tenir en compte tots els petits "plecs" que dibuixa la pell dels llavis: dibuixant-los en la seva correcta orientació, els llavis deixaran de semblar plans i agafaran volum.
         Les comissures:  situades als dos extrems dels llavis, les comissures juguen un paper molt important, ja que és on s'uneixen una gran quantitat de muscles que intervenen en el moviment dels llavis.  Aquests muscles empenyen o estiren les comissures en cada expressió facial.  Fixa-t'hi molt a l'hora de dibuixar-les, perquè t'ajudaran a donar expressivitat al retrat.

 Practicarem amb les làmines següents:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada