Benvinguts! Wellcome!

Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO.
Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.

dimarts, 8 de maig del 2012

AQUAREL·LA. 4t ESO

En aquesta recta final del curs, després de passar-nos una bona temporada dibuixant el cos humà, he pensat que seria bona cosa treballar dues o tres tècniques pictòriques.  Començarem per l'aquarel·la, que tots vosaltres ja coneixeu de cursos anteriors.
El fet que el nostre sigui un grup reduït ens permetrà aprofundir més en la tècnica i a mi, personalment, treballar més relaxadament i oferir-vos una atenció més personalitzada.

Començarem amb unes diapositives sobre les característiques de la tècnica en qüestió:



Aquí us deixo uns quants vídeos sobre l'aquarel·la:

Nocions bàsiques de l'aquarel·la:




Pintar un paisatge amb aquarel·la:






Una fantàstica demostració de la tècnica "humit sobre humit":


I per acabar, uns recursos TIC:
  • Watercolor painting: tutorials molt complets sobre l'aquarel·la.  En anglès.
  • Brusher: La Galeria Nacional d'Art de Washington (NGA) ofereix en el Departament d'Educació una pissarra interactiva per treballar amb diferents eines i colors. 
  • Flashpaint:  Aplicació flash online de Frédéric Beléteau per a pintar.   Permet guardar els dibuixos al disc.  Conté una galeria amb dibuixos on es pot veure el seu procés de creació. 
  • Queeky - Draw online! : Permet dibuixar i pintar amb moltes eines, compartir els dibuixos i reproduir-los.  La galeria també permet veure els passos seguits per realitzar els dibuixos que més t'agradin.  És necessari crear compte d'usuari. 
  • Paintstudio:  ArtisanCam ofereix aquesta activitat per a realitzar una pintura sobre una tela online mitjançant sprais, pinzells, collage...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada