Benvinguts! Wellcome!

Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO.
Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.

diumenge, 6 de maig del 2012

ELS NOSTRES DONA I HOMES DE VITRUVI. 4t ESO

Els alumnes de 4t d'ESO han estat recollint informació sobre la vigència de les proporcions de Marcus Vitruvi (segle I aC) que Leonardo DaVinci va traduir i utilitzar per dibuixar el seu famós "Home de Vitruvi".  
Han estat fotografiant i mesurant tres adults, l'Emili, en Joan i jo mateixa, per tal de comprovar si complíem el cànon utilitzat per DaVinci.  A més dels càlculs matemàtics, han utilitzat el GIMP per dibuixar uns "vitruvis" ben actuals.
A continuació us deixo una taula-resum dels resultats obtinguts en els càlculs de la raó entre mesures:

Vistos els resultats, sembla ser que, o bé els especímens triats per l'experiment no estan gaire ben proporcionats, o bé les proporcions humanes han canviat des del Renaixement.  Vosaltres què en penseu?

1 comentari:

  1. Hola Dolors,

    Jo em decantaria perquè les proporcions han canviat des del Renaixement perquè passem massa temps asseguts a l'ordinador mirant blogs! ;) I fem poc exercici!

    Per cert, proporcionada no ho sé, però et veig molt prima, dona! La feina i tres criatures et deuen portar de bòlit!

    Molts petons,

    Aitana

    ResponElimina